Biografi - Viktoria Tocca

Media | Viktoria Tocca OfficialVIKTORIA TOCCA har av amerikansk press sagts ha en av vår generations vackraste röster. Hon har bl.a mycket annat spelat Christine i The Phantom of the Opera, Sissi i världspremiären av Ludwig II och Evita.

2011 vann hon Hollywood Music in Media Awards för sången ”Dark Waltz”, vilket öppnade för en karriär i USA. Hon följde upp med att vinna rekordmånga priser på Indie Music Channel Awards 2012, hela nio stycken, inklusive det mest prestigefyllda ”Artist of the Year” och vann sedan ytterligare fem priser 2013. 2014 vann hon Hollywood Music in Media Awards igen, för sin låt ”We’re Still Young” som också låg på amerikanska Billboardlistan samma år. 2016 utökade Viktoria sin digra prissamling med ytterligare åtta priser, bl.a Album of the Year för “Dream It” på Indie Music Channel Awards. Albumet blev också prisat på Global Music Awards.

I Sverige är Viktoria just nu aktuell som solist och producent för succéturnén “Från Broadway till Duvemåla” och hösten 2018 gör hon huvudrollen som Francesca i Skandinavienpremiären av Broadwaymusikalen “Broarna i Madison County” på Maximteatern i Stockholm.
Tidigare har vi bl.a sett henne som en utav finalisterna TV3s ”West End Star”, som Cecilia i ”Musikäventyret Arn de Gothia” på Dalhalla och som Hanna i Åsa Jinders musikal ”Det hände i Hårga”.

Viktoria har uppträtt under flera stora internationella sportevenemang, så som Europamästerskapet i konståkning och Stockholm International Horse Show. Hon har släppt fyra fullängdsalbum, en Jul-EP och medverkat på åtskilliga samlingsskivor, som t.ex tyska ”Superstars des Musicals” (SONY), och är idag en flitigt bokad sångerska över hela världen, med turnéer i både Europa, USA och Asien i bagaget.